Wie Tijl een beetje kent, weet dat hij jarenlang pianolessen heeft gevolgd (Wie dat nog niet wist, bij deze… ;-) ). De passie voor pianospelen is bij hem nooit helemaal verdwenen en op onbewaakte momenten kruipt hij bij zijn ouders nog wel eens achter de piano. Wie hem de laatste jaren nog heeft bezig gehoord, moet misschien wel toegeven dat er wat ‘slijtage’ op gekomen is, maar al bij al – talent heeft hij!

Op 5, 6 en 7 november vond hij dat het tijd was voor een serieus ‘onbewaakt’ moment. Hij nam stiekem verlof en ging aan de slag op zijn -ietwat ontstemde – piano. Niet alleen hijzelf, maar ook zijn ouders werden urenlang geteisterd door een melodie van Elton John. Zelfs het stoeltje waarop hij zat, bezweek onder de druk… maar niets kon hem tegenhouden: het moest gewoon perfect zijn.

Op 7 november was het welletjes geweest (en kon Tijl het liedje nog amper horen!). Tijd om op zoek te gaan dus naar een geschikte ring. Met de stiekeme hulp van Lien en Lore, vond hij snel een prachtexemplaar. De kelder op het appartement werd dé ideale verstopplaats… Daarna was het alleen nog wachten op het geschikte moment.

Maandag 18 november – een drukke doordeweekse dag – was volgens Tijl de perfecte dag voor een huwelijksaanzoek. Terwijl Anne-Sophie op school haar hoofd aan het breken was over haar leerlingen tijdens de klassenraden, toverde Tijl het appartement (inclusief de gang!) om tot last-minute-sprookjeskasteel. (Het gebeurde namelijk niet veel dat Tijl eens alleen thuis was… Nu toevallig wel, dus daar moest van geprofiteerd worden!). De laptop en beamer werden klaargezet, de mooiste kleren uit de kast gehaald en de tanden werden nog gepoetst. Helemaal klaar dus voor de grootste vraag van zijn leven…

19u29 – Anne-Sophie komt thuis.

19u30 – Ze ziet de kaarsen in de gang.

19u31 – Ze komt binnen en weet niet meteen wat er aan de hand is.

19u32 – Ze gaat (onder lichte dwang! ;) ) braaf in de zetel zitten en krijgt het volgende filmpje te zien…

19u35 – Anne-Sophie snikt ‘JA’!